tiistaina, kesäkuuta 26, 2012

Täytetty jauheliharulla

Pakastimesta on kiire saada vanhat pois alta. Tähän ruokaan upposi kaksi pakettia sieniä.

Kilo sika-nautajauhelihaa
Pippuria ja suolaa
Kaksi pakettia (puolisen kiloa) pakastettuja suppilovahveroita
Kaksi isoa sipulia
Reilusti vihreitä yrttejä maun mukaan,  esim. lipstikkaa, persiljaa, tilliä, rakuunaa
200 g voimakkaan makuista juustoa,  esim. mustaleimaista emmentalia

Levitä työpöydälle arkki voipaperia/leivinpaperia ja painele jauheliha sen päälle. Leikkaa muovipussista toinen sivu ja pääty auki, niin että saat melkein paperiarkin kokoisen muovinpalasen ja levitä se jauhelihan päälle. Nyt jauheliha on paperin ja muovin välissä. Kaulitse se sentin paksuiseksi levyksi. Tasoita reunat kääntämällä ne kaksinkerroin ja kaulitse vielä kerran koko levy reilun sentin paksuiseksi.
Mittaa pitkän sivun pituus vähän lyhemmäksi kuin se uunivuoka, johon aiot laittaa ruuan paistumaan.
Ota muovi pois ja pese se,  voit käyttää sitä monta kertaa.
Levitä jauhelihan päälle pippuria ja suolaa.

Kuori ja lohko sipulit. Jauha ne yleiskoneessa suppilovahveroiden kanssa tasaiseksi massaksi. Lisää suolaa ja pippuria.  Levitä massa jauhelihan päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Jauha nyt yleiskoneessa vihreät yrtit tasaiseksi massaksi ja levitä ne seuraavaksi kerrokseksi.

Raasta juusto ja levitä se päällimmäiseksi kerrokseksi.

Käännä alla olevaa leivinpaperia avuksi käyttäen koko komeus rullalle ja aseta uunivuokaan niin että päälle jäänyt liitoskohta tulee alle.  Paista 175 asteessa. 

Ei kommentteja: