perjantaina, kesäkuuta 22, 2012

Kesäkurpitsa-spagetti

Täällä on yhdenlainen spagettikastikkeen ohje. Tosin itse pidän enemmän jauhelihakastikkeesta, jonka maustan reilusti tomaatilla, inkiväärillä, pippurilla ja mitä nyt sattuu kotona olemaan. Pääasia että kastike ei ole mautonta!

Spagettia teen nykyään kesäkurpitsasta.
Pese kaupan kesäkurpitsa ja kuori se, jos kuori on pahan näköinen tai et halua vihreää väriä spagettiisi.
Anna kurpitsan maata työpöydällä kyljellään ja vetele siitä perunankuorimaveitsellä noin sentin levyisiä siivuja. Toinen vaihtoehto on vedellä juustohöylällä koko kurpitsan levyisiä siivuja ja leikata ne veitsellä kapeammiksi. Juustohöylällä tulee myös paksumpia siivuja.
Lämmitä wokkipannussa vähän öljyä (noin 2 - 3 rkl). Lisää kurpitsat kuumaan öljyyn ja kääntele sen aikaa että ne kypsenevät. Pieni ruskistuminenkaan ei haittaa.
Lisää suolaa.

Kurpitsa on miedon makuista, mutta tykkään syödä sitä paistettuna ihan sellaisenaan ilman kastikettakin. Jos haluan tuhdimpaa ruokaa,  paistan pari juustomunaa seuraksi.

Ei kommentteja: