perjantaina, kesäkuuta 22, 2012

Juustomunat

En pitänyt paistetuista kananmunista ennen kuin keksin laittaa niihin juustoa. Nyt se on lempiruokaani!

Paista munat muuten ihan tavallisesti,  riko keltuaiset ja anna munien levitä mahdollisimman laajalle alalle pannun pohjalle.
Kun valkuainen alkaa hyytyä,  peitä puolet pinta-alasta jollain voimakkaan makuisella juustolla. Itse laitan useimmiten pari kolme siivua mustaleimaista emmentalia kahdelle kananmunalle.  Ripaus suolaa saattaa olla hyväksi.

Juusto sulaa munan päälle samalla kun pohja paistuu. Kun pohja on kunnolla kiinteä, käännä toinen puoli munasta juustopuolen päälle ja jätä vielä hautumaan vähäksi aikaa, jotta juusto sulaa kunnolla.

Nauti! Kahden munan annos on varsin tuhti yhdelle ihmiselle.

Ei kommentteja: