perjantaina, kesäkuuta 22, 2012

Broisku kääriytyy pekoniin

Paketti kanan rintafileitä
Suolaa,  pippuria
Vahvan makuista juustoa,  esim. mustaleimaista emmentalia
Paketti pekonisiivuja

Levitä pöydälle iso palanen voipaperia / leivinpaperia. Levitä kanafileet päälle ja nuiji ne ohuiksi tasapaksuiksi,  mielellään myös tasasivuisiksi.
Mausta fileet reilulla kädellä,  broisku tarvitsee kunnolla mausteita.
Raasta emmentalia (tai ota juustohöylällä siivuja) ja levitä fileiden päälle.  Raaste tuntuu pysyvän paremmin sisällä,  siivuilla on tapana pursuta ulos paistamisen aikana.
Kääri fileet rullalle,  jokainen erikseen.
Kääri pekonisiivut kanarullien ympärille. Ne voi myös kiinnittää hammastikuilla jos haluaa mutta itse en viitsi kun näyttävät yleensä pysyvän ihan hyvin muutenkin.

Paista kuumalla pannulla rullien "pinta kiinni".
Sen jälkeen voit joko kypsentää rullat uunissa 170-200 asteessa tai paistinpannulla miedommalla lämmöllä. Varo ettei pinta pala,  kääntele rullia välillä.

Rullista irtoaa nestettä, josta saa hyvän kastikkeen.
Siivilöi neste paistinpannulle ja lisää desi kuohukermaa. Paista sekoitellen niin kauan että seon kiinteytyy kastikkeeksi ja on vaaleanruskeaa. Mausta tarpeen mukaan.

Yleensä paistan pari pakettia kerralla ja syömme näitä kylmänä vielä seuraavanakin päivänä. Ovat tosi hyviä vihreän salaatin kera.


Ei kommentteja: