perjantaina, kesäkuuta 22, 2012

Kerma-suklaa-hyydykekakku

Helppo ja nopea.

1 rlk kylmäpuristettua kookosöljyä
2 dl kuohukermaa
1 levy tummaa suklaata (itse käytän Lidlin 81% suklaata)
aitoa vaniljaa
makeutusta (steviaa)

Lämmitä kookosöljy ja kuohukerma kattilassa,  palastele suklaa sekaan lisää vanilja.  Sekoita kunnes suklaa sulaa.
Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Makeuta maun mukaan. Olen huomannut, että jos steviaa lisää kuumaan seokseen,  sen maku voimistuu kylmänä ja kakusta saattaa tulla liian imelä.
Vatkaa jäähtynyt seon vaahdoksi ja kaada irtopohjavuokaan. Anna seisoa yön yli jääkaapissa.

Minulla on lasten leivontavälineisiin kuuluva pieni irtopohjavuoka, joka on juuri sopivan kokoinen tälle annokselle. Normaali irtopohjavuokaan voisi varmaan tehdä kaksinkertaisen annoksen, muuten kakku jää aika matalaksi.

Ei kommentteja: