sunnuntaina, kesäkuuta 24, 2012

Kukkakaalia ja valkosipulinkynsiä

Sain idean tähän ruokaan vanhasta Hesarin ruokajutusta, jossa kerrottiin miten Italiassa kukkista käsitellään "vähemmän hellävaraisesti" kuin Suomessa.

Iso kukkakaali,  irrota kukkatertut ja halkaise suurimmat kahtia, poista huonot kohdat
Kokonainen valkosipuli,  irrota kynnet ja kuori ne, jätä kokonaisiksi
Ruokaöljyä noin 1 dl
Suolaa, pippuria
200 g vahvaa juustoa raasteena (mustaleimaista emmentalia)
purkki kermaviiliä

Lämmitä wokkipannussa puolet öljystä ja paista siinä valkosipulin kynsiä niin että ne ruskettuvat. Varo polttamasta niitä. Siirrä kypsyneet kynnet uunivuokaan ja jätä öljy pannuun. Laita öljyyn puolet kukkiksen kukkatertuista ja kääntele niitä kunnes ovat imeneet öljyn sisäänsä tasaisesti. Siirrä kukkikset myös uunivuokaan.
Paista sitten toinen satsi samalla tavalla.

Sekoita juustoraaste, kermaviili ja mausteet. Levitä 2/3 tahnasta kukkisten pinnalle ja laita vuoka uuniin
175 asteeseen 15-20 minuutiksi.
Ota vuoka uunista,  kääntele kukkiksia ja valele pohjalle valuneella nesteellä. Levitä loput tahnasta päälle ja laita vuoka taas uuniin noin puoleksi tunniksi.
Varo etteivät kukkikset pääse palamaan.

Toimii erinomaisesti sunnuntain uunipaistin lisukkeena.

1 kommentti:

EtsiResepti kirjoitti...

Hei!

Olemme hiljattain lanseeranneet sivun Etsiresepti.fi, jossa käyttäjät voivat etsiä reseptejä satojentuhansien ruokasivujen ja ruokablogien joukosta.

Olemme huomanneet, että sinun blogissasi on monta hyvää reseptiä ja haluaisimme ehdottaa sinulle, että käyt katsomassa ruokablogilistamme kärkeä tästä: http://www.etsiresepti.fi/ruokablogienk%C3%A4rki

Meidät löydät myös Facebookista https://www.facebook.com/Etsiresepti. Jos haluat lisätä oman ruokablogisi listaan ja listata reseptisi Etsiresepti.fi hakemistoon (ilmaiseksi) sinun täytyy vain seurata ohjeita tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-k%C3%A4rkeen

Konsepti on jo olemassa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Meidän kauttamme blogit saavat päivittäin tuhansia vierailijoita, ja suosituimmat saavat viikoittain jopa yli 20 000 kävijää.

Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

Ystävällisin terveisin,

Ann-Sofi
Etsiresepti.fi, Hittarecept.se,
Findeopskrifter.dk, Alleoppskrifter.no