torstaina, kesäkuuta 12, 2008

Suklaatorttu

Tässä tortussa ei käytetä ollenkaan vehnäjauhoja, vaan ne korvataan mantelijauheella. Sitä saa edullisimmin, kun ostaa kokonaisia kuorellisia manteleita ja jauhaa ne tehosekoittimessa. Jos et halua jauhaa manteleita kuorineen, voit poistaa kuoret helposti, kun ensin liotat manteleita kiehuvassa vedessä varttitunnin ja sen jälkeen kuivatat niitä yön yli vaikka keittiöpyyhkeen päällä ilmavasti.

200 g voita
1/2 dl hedelmäsokeria
vaniljasokeria (tai vanilliinisokeria)
2 munaa
3 dl mantelijauhetta (käytin osan hasselpähkinäjauhetta)
2 tl leivinjauhetta
yksi Fazerin musta block-suklaa 70%
tilkka kermaa

Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri/makeutusaine. (Sokerin voi jättää myös kokonaan pois)
Lisää munat yksitellen.
Lisää vaahtoon mantelijauhe ja leivinjauhe. Sekoita ensin leivinjauhe lusikalliseen mantelijauhetta, jotta se sekoittuu taikinaan tasaisesti.
Sulata suklaa mikrossa tai raasta se ja lisää taikinaan.
Lisää niin paljon kermaa, että taikina sekoittuu kunnolla eikä ole kuivaa. Se saa olla paksua puuroa.
Levitä vuokaan ja paista 200 asteessa kypsäksi.

Tästä tulee tuhtia tavaraa, jota riittää pieni palanen kerrallaan.

2 kommenttia:

Polkkapossu kirjoitti...

Jes, loistava karppiohje :D

Omat Eväät kirjoitti...

suklaakakku parantaa kaikki vaivat flunssasta alkaen ))