perjantaina, syyskuuta 14, 2012
Flunssankarkoitusresepti
Tervetuloa kaikki uudet ja vanhat lukijat! Olen iloinen, että entisen blogini kautta on tänne tullut monta käyntiä, vaikka sekin eli hiljaiseloa pitkät ajat. Perustin tämän blogin alunperin omaksi muistilistakseni, jonne halusin kirjata ylös hyväksi havaitsemiani reseptejä ja linkkejä muihin ruokaohjeisiin. Useinhan jotain hyvää ruokaa tulee tehtyä kyllästymiseen asti monta kertaa peräkkäin ja sitten se jää unohduksiin, kun uudet herkut tulevat tilalle. Sen vuoksi postaukset ovat varsin karun näköisiä, usein ilman kuvia ja ylimääräisiä selityksiä. Tosin siihen vaikuttanee kuivakka virkamiesluonteenikin, joka ei aina edes välttämättömimmissä small-talk -tilanteissa taivu ylimääräisiin lurinoihin. Tätä linjaa aion jatkaa edelleen, kun sen olen hyväksi havainnut, ja sapuskatkin pysyvät todennäköisesti edelleen samalla "kasvimaalta pöytään ilman turhia krumeluureja" -tyylillä. Suurin muutos entiseen on siirtymiseni karppaajaksi, jonka aiheutti kohonnut verenpaine ja ylimääräisen painolastin rasitus nilkoissa. Sokeria ja valkoisia vehnäjauhoja on turha enää etsiä tästä blogista, paitsi vanhemmista ohjeista. Nykyään kokkailen tylsästi kaikkea mahdollista vihreää ja punaista, joka ei juokse karkuun, sekä lisukkeena vähän lihaa, kanaa tai kalaa. Elopaino on nyttemmin keventynyt jo niin paljon, että 5 vuotta vanhat motivaatiofarkut mahtuvat päälle. Tavoitteena on pystyä juoksemaan vielä hengästymättä postilaatikolle ja takaisin niin ettei seuraavia kolmea päivää tarvitse kulkea kyynärsauvoihin nojaten.
Tämä kesä on ollut kiireinen, ehkä vähän liiankin koska sain napattua syksyn ensimmäiset flunssabasillit jo ennen kuin syksy kunnolla alkoikaan. Tauti alkaa nyt olla voiton puolella, joten laitanpa flunssankarkotusreseptin tähän samalla ylös vastaisuuden varalle.
FLUNSSANKARKOITUS
1. Höyryhengitys
Pienen kattilan pohjalle puoli litraa vettä ja pieni valkosipulinkynsi lohkottuna kahteen osaan.
Ei kannata laittaa isoa kynttä eikä murskata sitä, sillä noinkin keuhkoihin kulkeutuu ihan tarpeeksi ytyä, jotta hengitys haisee valkosipulilta vielä seuraavanakin päivänä.
Lisäksi voi tipauttaa höyryävän veden pinnalle YHDEN TIPAN Carmolista, eteeristä laventeliöljyä tai muuta eteeristä öljyä oman mieltymyksensä mukaan.
Sitten vain kylpypyyhe pään ylitse ja hengittelemään VAROVASTI kuumaa höyryä.
Samaa vettä voi tietenkin käyttää useamman kerran ja kannattaakin hengitellä parin kolmen tunnin välein, tai ainakin heti kun alkaa yskittää.
2. Elimistön puhdistus flunssabasilleista
Paljon kuumaa ja huoneenlämpöistä juotavaa.
Paljon maitohappobasilleja suolen tasapainoittamiseksi (hapankaalia, yes!)
Paljon tuoretta vihreää: itse kävin aamutakki päällä hakemassa puutarhasta nuoria nokkosenversoja (kun nokkospuskan vetää maan tasalle pari kertaa kesässä, siitä saa tuoretta uutta versoa myöhäiseen syksyyn), muutaman salaatinlehden, saksankirvelin lehtiä, mirrinminttua, kehäkukan kukkia ja pari maahan tipahtanutta omenaa. Huuhtelin ne huolellisesti ja laitoin tehosekottimeen. Lisäksi vähän kesäkurpitsaa, puolikas banaani, teelusikallinen inkivääritahnaa ja lasillinen vettä. Lopputulos maistui raikkaan kirpeälle omenalle.
3. Lepoa ja hyvää seuraa
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
3 kommenttia:
Vastavierailulla :) Kurkumaa voisi vielä flunssapirtelöön lisätä.
Tosiaan, kurkuma unohtui vaikka on sitäkin kaapissa.
Se kyllä maistuu niin pahalta, että ei ihme että unohtui... :D vaikka nenä tukossa ei mikään maistu miltään.
Ai niin, omaan pirtelööni saan kivat värit ja vähän muutakin riipimällä koristearonian marjoja sekaan. Tarpeeksi inkivääriä, niin ei siinä paljon mikään muu maistukaan. Kurkuman haju on vähän puistattava, mutta ei se maku minusta juuri erotu.
Lähetä kommentti