Olen tottunut syömään aamuisin ja välillä iltaisinkin voileipää kahvin ja teen kanssa. Juoma ilman suuhunpantavaa ei oikein maistu miltään. Leipä, pulla, edes pieni pipari tuntuu ihan välttämättömältä, jotta kahvihetkestä saisi kaiken nautinnon irti. Karppiruokavaliosta, vaikka muuten onkin ihan suun mukaista, on tuntunut puuttuvan jotain tärkeää. Siksi ilahduin ihan älyttömästi, kun löysin näiden mantelileipien ohjeen. Ne maistuvat mantelille ja juustolle eli aika neutraalille, joten niistä pystyy soveltamaan sekä imelää että suolaista hyvää. Olen syönyt niitä sellaisenaan, leivänpaahtimessa kuumennettuina ja voin kanssa, täytettyinä voileipinä (kuten kuvassa, jossa täytteenä on kurkkua ja suolalihaa) sekä imelän täytteen kera. Aina ne ovat yhtä hyvän makuisia ja todella ruokaisia. Yhdestä reseptin leipäsestä tulee aivan ähky olo.
Alkuperäinen resepti löytyy karppiresepteistä.
Mantelileipäset
2 munaa
2 rkl rahkaa tai partaäijää (turkkilaista jogurttia)
2 tl fiberhuskia
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl mantelijauhoja (laitan pussillisen eli 80 g)
3 rkl vehnänleseitä (itse laitan 1 rkl soijajauhoja)
1 rkl seesaminsiemeniä
150 g juustoraastetta
2 rkl rahkaa tai partaäijää (turkkilaista jogurttia)
2 tl fiberhuskia
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl mantelijauhoja (laitan pussillisen eli 80 g)
3 rkl vehnänleseitä (itse laitan 1 rkl soijajauhoja)
1 rkl seesaminsiemeniä
150 g juustoraastetta
Vatkaa munat vaahdoksi ja sekoita siihen rahka/jogurtti.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sitten lisää ne vaahtoon.
Lopuksi lisää juustoraaste.
Tee 4 leipästä pellille ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sitten lisää ne vaahtoon.
Lopuksi lisää juustoraaste.
Tee 4 leipästä pellille ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti