maanantaina, helmikuuta 27, 2012

Laihdutuskakkua :D

Pakastimen (ja ruokakaappien) tyhjennysprojekti kierähti kahden ison omenasosepurkillisen verran eteenpäin, kun keksin, että töissähän on lauma ahnaita suita, jotka suinkaan eivät karta hiilareita.
Väänsin siis ison omenakakun (tai -tortun, kuten jotkut kutsuivat tätä luomusta). Olisittepa vain nähneet ilmeeni, kun yksi hieno rouva purjehti kahvitunnin jälkeen luokseni kovasti kiittelemään "laihdutustorttua". Ilmeisesti hän huomasi hölmistyneen ilmeeni, kun kiirehti heti selittämään, että se tuntui niin kevyeltä ja terveelliseltä, juuri laihduttajalle sopivalta herkulta, jossa oli tarpeeksi vähän sokeria ja rasvaa. No olihan niitä... Repesin vasta, kun hameenhelma katosi kulman taakse.

Jos siis haluatte yllättää työkaverinne - tai itsenne - "laihdutusomenatortulla", tässä resepti, olkaat hyvät.

Pohjataikina:
75 g voita
puoli desiä sokeria ja ripaus vaniljasokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
  • sekoitetaan nopeasti sekaisin ja taputellaan irtopohjavuokaan pohjalle ja reunoille
Täytteeksi omenasosetta (tai mitä tahansa mössöä, jota kaapeista löytyy)
Jätä yläreunaan noin sentti tyhjää.

Päällystaikina:
100 g voita
1 dl sokeria, vaniljasokeria
  • vatkataan vaahdoksi, johon lisätään
2 munaa
  • jatketaan vatkaamista kunnes on vaaleaa vaahtoa. Siihen lisätään varovasti sekoittaen:
pussillinen mantelijauhetta
1 dl kauraryynejä
1 rkl vehnäjauhoja + 1 tl leivinjauhetta keskenään sekoitettuna
  • Kipataan omenasoseen päälle ja paistetaan 175 asteessa noin tunti.

Ei kommentteja: