lauantaina, elokuuta 17, 2013

Kermainen savulohi-kukkakaalivuoka

1 pieni kukkakaali
2 sipulia
voita
200 g savulohta (minä käytin lämminsavustettua)
200 g raejuustoa (Rainbow pienirakeista)
4 munaa
puoli desiä silputtua tilliä
suolaa, pippuria
purkki rasvaista kermaviiliä

Siisti ja lohko kukkakaali. Jauha se yleiskoneessa "riisiksi".
Silppua sipulit ja kuullota niitä voissa vähän aikaa. Lisää kukkakaaliriisi ja desi vettä. Anna hautua kannen alla 10 minuuttia. Jätä jäähtymään vähäksi aikaa.

Leikkaa savulohi palasiksi tai muussaa se haarukalla.
Sekoita kala, raejuusto, munat, tilli, suola ja pippuri kulhossa. Lisää kermaviili ja jäähtynyt kukkakaali.
Jos käytät isorakeista raejuustoa, jossa on paljon nestettä,  valuta se ensin kuivaksi kahvinsuodattimessa, jotta ruuasta ei tule liian vetistä.

Sekoita ainekset hyvin ja kaada uunivuokaan. Paista 175 asteessa 45 minuuttia.


Ei kommentteja: