sunnuntaina, elokuuta 25, 2013

Täyteläinen avocado-sitruuna-jäädyke

3 kananmunaa
1,5 desiä kuohukermaa
1 luomusitruunan kuori ja mehu
1 kypsä avocado
1 tl aitoa vaniljaa
makeutusainetta (1 dl sokeria vastaava määrä)

Erottele keltuaiset ja valkuaiset.  Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa keltuaiset ja makeutusaine toisessa astiassa vaahdoksi.
Vatkaa kerma kolmannessa astiassa vaahdoksi.
Kun vatkaat tässä järjestyksessä, ei sähkövatkaimen vatkaimia tarvitse pestä välillä.

Halkaise avocado, poista kivi ja koverra hedelmäliha astiaan. Lisää siihen sitruunan raastettu kuori ja mehu. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää vanilja ja makeutus, mahdollisesti muitakin mausteita jos haluat (esim. silputtua tuoretta minttua).

Yhdistä avocadosose, kermavaahto ja keltuaisvaahto.
Nostele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto. Yritä saada seos pysymään mahdollisimman ilmavana.

Vuoraa noin litran vetoinen vuoka muovikelmulla (silikonivuokaa ei tarvitse) ja kaada jäädykeseos vuokaan. Laita pakastimeen ja anna jäätyä yön yli,  vähintään 4-5 tuntia.
Nosta jääkaappiin sulamaan puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Jäädyke, jäätelö, semifreddo

Ei kommentteja: