maanantaina, heinäkuuta 30, 2012

Kantarelleja!





Niitä on saatu nautiskella jo muutaman kerran, mutta nyt vasta huomasin, että tänne voisi kirjoittaa ohjeen, miten itse mieluiten nautiskelen tätä metsän kultaista herkkua.

Kuten yleensäkin elämässä,  yksinkertaisuus on parasta. Joten siivouksen jälkeen pienin sieniä vähän ja heitän pannulle. Reilusti voita sekaan. Kansi päälle ja muhimaan puoleksi tunniksi, jotta kaikki nesteet haihtuvat kannen raosta ja sienistä tulee ihanan pehmeitä.

Sitten kippaan sekaan purkillisen valutettuja hillosipuleita.  Kyllä vaan,  hillosipuleita.
Suolaa maun mukaan.  Ja annetaan hautua vielä viisi minuuttia, että sipulit lämpiävät.

Nautitaan voilla voidellun tuoreen ruisleivän päältä ilman veistä ja haarukkaa,  suoraan pannulta mättäen, sormet ja suupielet rasvassa kuin metsäläiset ikään. Kerran tai kaksi vuodessa.


2 kommenttia:

Rosmariini kirjoitti...

Täälläkö majailee vanha kunnon Kuusenkerkkä?

Omat Eväät kirjoitti...

:D