torstaina, heinäkuuta 12, 2012

Taas kukkakaalia

Opin tänään uuden asian:  miten bloggerista löytyy kävijämäärä. Kiitos kaikille 93 uteliaalle lukijalleni! Huomasin myös, että google-hakujen ylittämätön kuningas on "kukkakaalimuhennos" peräti 7 haulla.  Ja jotta sata käyntikertaa tulisi täyteen, laitanpa tähän uuden kukkakaalireseptin, jonka kopioin Anna Hallénin kirjasta Karppaajan LCHF kotiruokaa. Mainio kirja muuten, siinä on paljon ruokia, joita olen valmistanut jo ennen kuin löysin tämän kirjan,  mutkattomia ja maistuvia, helppotekoisia ja nopeita ruokia. Tässä yksi nopeimmista:

Kukkakaaliriisi
Raasta kukkakaali raastinraudan karkeimmalla terällä. Kaada raaste kiehuvaan veteen 10 sekunniksi. Valuta lävikössä.

Kukkakaalimurusilla on raastettaessa taipumus sinkoilla ympäri keittiötä, joten suosittelen raastamaan sen ison kinkkupussin sisällä.


Matkan varrella huomattua:
Tuli ostettua vähän liikaa kukkista tarjouksesta,  joten päätin pakastaa osan.
Käsittelin sen tällä ohjeella ja laitoin valutettuna puolen litran pakasterasioihin.

2 kommenttia:

minnamari kirjoitti...

Keitän kukkakaalin paloiteltuna ja muussaan sen sitten kypsänä, jonkun verran(!!)voita joukkoon - maistuu!!

Omat Eväät kirjoitti...

Juu, niin minäkin yleensä teen. Tässä vaihtoehtoinen, vähän kevyempi ohje.