sunnuntai, elokuuta 03, 2008

Perunaleivokset

Keitettyjä perunoita
2 dl kauraryynejä
1 dl mantelijauhetta
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 dl fariinisokeria tai siirappia
1 levy Fazerin tummaa block-suklaata
2 valkuaista
vaniljasokeria
tippa punssia, konjakkia tai muuta alkoholia

Kuori ja raasta keitetyt perunat hienoksi raasteeksi, jota saa olla 2-3 dl.
Sekoita raasteeseen mantelijauhe, kauraryynit, kaakaojauhe, siirappi.
Sulata suklaa mikrossa ja lisää seokseen.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sekaan.
Mausta vaniljasokerilla ja alkoholilla.

Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin. Pyörittele massasta pieniä palloja ja kierittele ne kaakaojauhoissa. Asettele leivosvuokiin ja tiiviiseen astiaan jääkaappiin pariksi päiväksi, jotta maku ehtii tasaantua.

2 kommenttia:

Sammakko kirjoitti...

Tämähän on mielenkiintoinen resepti. Ystävättäreni rakasti perunaleivoksia teini-iässä, joten ne tulivat minullekin tutuiksi. Itse tehtyjä en ole koskaan maistanut, ehkä nyt olisi hyvä aika kokeilla?

Omat Eväät kirjoitti...

En ole enää aikoihin löytänyt perunaleivoksia kaupoista, mutta minunkin nuoruudessani niitä oli myynnissä. Näiden rakenne on aivan samanlainen ja maku tulee punssista.