sunnuntaina, tammikuuta 12, 2014

Appelsiininmakuiset mantelipikkuleivät, florentinet

Tulee 6-8 kpl

1 kananmunanvalkuainen
2 rkl intiaanisokeria tai muuta makeutusta maun mukaan
1 luomuappelsiinin raastettu kuori tai pomeranssinkuorijauhetta (ruokakaupan maustehyllystä)
ripaus aitoa vaniljaa
130 g mantelilastuja

Sekoita kaikki aineet kulhossa sekaisin.

Laita uunipellille leivinpaperi ja voitele se kevyesti öljyllä. Jos unohdat voitelemisen, pikkuleivät tarttuvat kiinni paperiin ja saattavat rikkoutua kun yrität irrottaa niitä. Makuun se ei vaikuta.

Jaa taikina noin ruokalusikallisen kokoisiksi kasoiksi pellille.
Levitä kasat veteen kastetulla haarukalla mahdollisimman ohuiksi levyiksi pellille.

Jos haluat reunoista rapeita ja sisältä mehevän tahmeita pikkuleipiä, jätä ne paksummiksi.
Jos haluat täysin rapeita, levitä ne mahdollisimman ohuiksi levyiksi.

Paista 175 asteessa kymmenisen minuuttia. Varo etteivät reunat pala.

Ei kommentteja: