tiistaina, kesäkuuta 17, 2008

Chili con carne


Aika monessa keittiössä on blogattu chilin tahtiin ja mikäs siinä, kyllähän se on melkoisen suun mukaista ruokaa. Minä siivosin keittiön kaapit viikonloppuna ja keräsin yhteen kasaan kaikki nurkkiin jääneet pussit sekä purkit. Ne on tarkoitus tuhota nyt pikapuoliin aina sen mukaan kun keksin jotain sopivaa sapuskaa, johon ne voi upottaa. Tähän meni pussinpohjat kidneypapuja, jotka liotin yön yli ja keitin pari tuntia. Jääkaapissa oli sopivasti puoli pakettia jauhelihaa ja avattu purkki tomaattipyretta. Sipulia, valkosipulia, kokonainen chilipalko ja pari porkkanaa löytyi myös kaappien kätköistä, joten lopputuloksesta riitti mukavasti kolmelle nälkäiselle. Hauduttelin ruokaa muiden askareiden lomassa yli kolme tuntia, joten se ehti kypsyä ja maustua oikein hyväksi.

Chili on helppotekoinen ja herkullinen ruoka. Jos käyttää säilykepapuja, ei tarvitse edes liotella ja keitellä papuja erikseen. Silloin se valmistuukin nopeasti.

Ei kommentteja: