tiistaina, heinäkuuta 10, 2012

Pekonibroiskua toisella tavalla

Tarkoitus oli tehdä taas pekoniin käärittyjä broiskufileitä, mutta paketista löytyikin luvatun 7 fileen sijasta 12 kpl pieniä läpysköitä. Niihin ei ollut tarpeeksi pekonia ympärille, joten piti kehitellä toinen tapa.

Niinpä suikaloin paketillisen pekonia ja paistoin pannulla rasvat pois. Pekonia ei saa paistaa kypsäksi, koska se kypsyy uunissa lisää.

Levitin broiskut vieriviereen leivinpaperin päälle,  suolasin, pippuroin ja levitin kunnon kerroksen juustoraastetta.  Sitten käärin ne rullalle jokaisen yksitellen. Rullista tuli varsin pieniä.

Kaadoin pekonit pannulta kuppiin ja paistoin rasvassa broiskujen pinnan kiinni.

Ladoin rullat voideltuun uunivuokaan tosi tiukkaan, jotta ne eivät aukeaisi uunissa. Päälle kaadoin loput rasvat pannulta,  pekonit ja vähän juustoraastetta.

Paistoin 170 asteessa puolisen tuntia. Näistä tuli vielä maukkaampia ja mehukkaampia kuin aikaisemmista.

Valitan,  en ehtinyt ottaa kuvaa ennen kuin uunivuoka tyhjeni...

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Täällä tulee kova nälkä :)

Omat Eväät kirjoitti...

Jostakin syystä olen mieltynyt pekoni-broileri-yhdistelmään ja tästä on tullut yksi lempiohjeistani.