tiistaina, elokuuta 05, 2008

Kirpeä raastesalaatti

Tämä salaatti vaatii luovaa hulluutta.

Ensin kaivetaan kaapista esille kaikki juurekset ja vihannekset, jotka sieltä löytyvät.
Meiltä löytyy yleensä porkkanaa, maa-artisokkaa, palsternakkaa, juuriselleriä, keräkaalia, sipulia.
Pestään, kuoritaan ja raastetaan raastinraudan karkealla terällä kaikki iloisesti sekaisin.

Samalla kuumennetaan liemi kiehuvaksi:
puoli litraa vettä, desi ruokaöljyä, desi omena- tai punaviinietikkaa, suolaa
joskus heitän sekaan pari halkaistua valkosipulinkynttä
Vettä niin paljon että raastemassa peittyy kunnolla. Etikan ystävät voivat käyttää pöytäetikkaa, mutta itse pidän miedommasta etikan mausta.

Kun liemi kiehahtaa, otetaan kattila pois liedeltä ja lisätään raasteet.
Annetaan muhia kunnes liemi on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi ja sitten laitetaan jääkaappiin yöksi.
Raaste valutetaan kuivahkoksi ja syödään hyvällä halulla. On parempaa kylmänä.

Ei kommentteja: