maanantaina, helmikuuta 20, 2012

Kukkakaalimuhennos

Tämä kukkakaalimuhennos on ihan ehdoton arkiherkku, syömme sitä pari kolme kertaa viikossa. Mieskin, joka joutuu syömään karppiruokia vain olosuhteiden pakosta, on ihastunut tähän.

Puolikas iso kukkakaali lohkoina
  • Keitä lohkoja kattilassa vähässä vedessä puolikypsiksi
Pilko sillä aikaa pari sipulia, pari valkosipulinkynttä ja paprika kuutioiksi.

Kun kukkakaalilohkot ovat puolikypsiä ja vesi on melkein haihtunut kattilan pohjalta,
lisää luraus kermaa ja kolmannespaketti koskenlaskija sulatejuustoa.
Anna juuston sulaa. Lisää vähän vettä, jos se uhkaa palaa pohjaan.

Lisää sitten sipulit ja keitä vielä kymmenisen minuuttia, niin että ne pehmenevät.
Kukkakaali alkaa muhentua itsestään kun se on kypsää.
Viimeisiksi pariksi minuutiksi lisää paprikakuutiot, jotta ne ehtivät vähän pehmetä.



Kuvan annokseen olen myös lisännyt paketillisen omakätisesti poimimiani,  ryöppäämiäni, silppuamiani ja pakastamiani nokkosia tuomaan väriä ja makua.


Ei kommentteja: